BOPA's grundlæggere BOPA's grundlæggere
BOPA
en modstandsorganisation
under Danmarks besættelse 1940 - 1945
Javascript DHTML Tree Menu Powered by dhtml-menu-builder.com


om bopa.in-historiam.dk


Formålet
F
ortælling om og vurdering af modstandskampen på samtidens præmisser ved anvendelse af kildemateriale som ikke tidligere har været publiceret eller anvendt i denne sammenhæng, samt ved anvendelse af den nyeste forskning.
Kommentarer og bemærkninger er meget velkomne og kan sendes til webmaster.

Navnet BOPA
Forkortelsen stod for BOrgerlige PArtisaner - oprindeligt et 'drillenavn' fordi nogle medlemmer af KOPA (KOmmunistisktiske PArtisaner) havde argumenteret for at udvide det illegale arbejde til også at omfatte ikke-kommunister.

Modstandskampen
Det var folk fra de politiske yderfløje, lærlinge og studerende der skabte modstandskampen som det officielle Danmark længe ikke ønskede at engagere sig i. Tværtimod blev det påstået at modstandsfolk handlede imod fædrelandets interesse og at de skulle standses. Det skete ofte med dansk politis deltagelse. Modstandsfolk satte deres liv og helbred på spil i denne borgerkrig med det etablerede officielle Danmark.

Kampen var rettet mod den danske samarbejdspolitik og værnemagerne, og den lykkedes fordi samarbejdspolitikken brød sammen, værnemageriet blev begrænset og Danmark blev anerkendt som allieret.

Derfor var modstandskampen en succes.

Websiden er udviklet til Internet Explorer med en skærmopløsning på 1280 x 1024.

Hjem
Næste side